Van ledikant naar bed

Wanneer is je kind eraan toe om van een ledikantje over te stappen naar een groot bed? Dat is per kind erg verschillend. Sommige kinderen maken de overstap met 2 jaar oud en anderen pas veel later.

Een reden om een groot bed aan te schaffen is bijvoorbeeld omdat er gezinsuitbreiding komt en het ledikantje nodig is voor een nieuw kindje.Ook kan het zijn dat het kindje telkens uit zijn bedje klimt met zijn slaapzakje aan, dit kan gevaarlijk worden. Je hebt de keuze tussen een peuterbedje of gelijk een eenpersoonsbed.

Het voordeel van een peuterbedje is dat de overstap niet direct zo groot is,omdat het kleiner en lager is dan een normaal bed. Het nadeel hiervan is dat je alles dubbel moet aanschaffen. Het bed, matras en het beddengoed.Het voordeel van direct een eenpersoonsbed te kopen is dus dat dit geld bespaard omdat je deze aanschaft voor meerdere jaren. Ook kan je in een eenpersoonsbed er lekker naast kruipen om een verhaal voor te lezen voor het slapen gaan.

Als je bang bent dat je kind uit zijn nieuwe bed zal vallen omdat het niet gewend is zonder de spijlen te slapen, kan je nog kiezen voor een bedrekje. Wanneer ze dan gaan draaien zullen ze er niet zomaar uitrollen. Het kan zo zijn dat je kindje het nog spannend vindt, maar geef het de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Je kind kan nu ook zelf uit bed stappen, zonder te moeten klimmen.

Dit zal vast uitgeprobeerd worden, maar als je consequent blijft zal dit na verloop van tijd over gaan en zal hij weten dat hij in zijn bed moet blijven om te gaan slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *