Middagslaapje bij kinderen

Als je baby ongeveer een jaar oud is heeft het nog maar één a twee slaapjes per dag nodig, naast zijn nachtrust. De hoeveelheid slaap dat een kind nodig heeft is bij ieder kind verschillend. Kindjes die nog één keer per dag slapen gaan vaak na de lunch naar bed en slapen dan anderhalf tot 3 uur.

Vaak vinden ouders het nog lastig als hun kind slaapt, omdat het dagschema hier omheen draait. Probeer juist even te genieten van dit rustmomentje. Dit is een gelegenheid om even je handen vrij te hebben en toe te komen aan wat klusjes of juist een momentje voor jezelf te pakken. Tot een bepaalde tijd hebben kindjes hun slaapje overdag nog echt nodig.

Het kan eens gebeuren dat dit slaapje overgeslagen wordt of je kind iets minder lang slaapt dan normaal. Ze kunnen hierdoor soms oververmoeid raken waardoor ze ‘s avonds minder goed in slaap zullen komen.Als je merkt dat je peuter  ’s middags nog lekker slaapt maar je merkt dat hij ‘s avonds steeds minder snel in slaap komt, dan kan je het middagslaapje gaan afbouwen.

Het middagslaapje afbouwen kan je doen door per week een kwartiertje of half uurtje van de gebruikelijke tijd af te halen.Zo went je kind langzaam aan het nieuwe schema. Vaak doen kinderen van 3 a 4 jaar geen slaapje meer overdag. Kinderen gaan dan vaker wat eerder naar bed, rond een uurtje of 7 ‘s avonds.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *